Nieuws

Kunstwerk Verbindt Kunst en Techniek in Enschede

Aanbieden Indara kunstwerk Enschede

Enschede 3 juni 2024

In Enschede is op maandagochtend een bijzonder schilderij overhandigd aan de gemeente, waarin kunst en technologie op een unieke manier samenkomen. Het schilderij, aangeboden door Volksgalerie DVA, kan via de achterzijde worden verlicht met diverse kleuren led, waardoor het werk elke keer een andere indruk geeft.

Het kunstwerk, gemaakt door 18 lokale kunstenaars, portretteert de belangrijkste gezichten van Enschede. Indara Spanplafonds, Inneke Spork, Betina Steenis, Karin Samsen, Yvon Velthuijsen, Marmendia Meester, Jan van Cooten, Ria Stockmann Hutten, Gena genadij, Semra Heydari, Gerda de Ram, Nicole Cels, Marianne Nijenhuis, Eva van de Burgt, Belinda Saul-Bos, Hélène Bexkens, Cobie Wijlens, Erik Loman en Diana van Agteren hebben hun kenmerkende toets geleverd aan het bijzondere schilderij.

Tijdens de officiële overdracht in het stadhuis, in aanwezigheid van de deelnemende kunstenaars, sprak wethouder Jeroen Diepenmaat zijn dankbaarheid uit voor het kunstwerk. Hij vertelde dat niet elk aangeboden werk een plek in het stadhuis krijgt, maar dat dit schilderij zo bijzonder is dat het een prominente plek zal krijgen in de ontvangst- en overlegruimte.

De techniek voor de verlichting is afkomstig van het bedrijf Indara spanplafonds, waardoor het schilderij een dynamisch en veranderlijk karakter krijgt. Er zijn twee varianten van het werk gemaakt, één met een witte achtergrond en één met een zwarte.

Dit is een fantastisch voorbeeld van hoe kunst en technologie samen kunnen komen om iets bijzonders te creëren,” aldus Diana van Agteren van Volksgalerie DVA. “We zijn trots dat we dit kunstwerk aan de gemeente Enschede hebben kunnen aanbieden en hopen dat het veel bezoekers zal inspireren.

Wil je ook een bijzonder verlicht schilderij van je lievelingskunstenaar? Neem dan contact op met Volksgalerie DVA in Enschede.

Vond je dit leuk? Deel het!

0 comments on “Kunstwerk Verbindt Kunst en Techniek in Enschede

Comments are closed.