BELGISCH KUNSTSCHILDER, FOTOGRAAF, MUSICUS & DICHTERCodriez

Corneille Driezen (Codriez)

Meer informatie over Codriez vind je op zijn website www.codriez.be.

Codriez (Corneille Driezen), een veelzijdig Belgisch kunstenaar, heeft zich laten gelden als schilder, fotograaf, musicus en dichter. Geboren met een passie voor creativiteit en expressie, heeft hij een indrukwekkende artistieke reis afgelegd die zijn stempel heeft gedrukt op zowel de kunstwereld als de dicht- en muziekscene.

Als kunstenaar gebruikt Corneille Driezen het pseudoniem Codriez om verwarring met de Nederlandse kunstenaar Corneille te voorkomen. Zijn artistieke ontdekkingsreis begon rond 1980, waarbij hij aanvankelijk werd beïnvloed door de Cobragroep. Echter, in de loop der jaren ontwikkelde hij een geheel eigen schilderstijl die zijn unieke artistieke stem uitdroeg. Zijn werken zijn vaak vrij groot van formaat, kleurrijk en stralen een vreugdevolle indruk uit, waarbij hij zich voornamelijk richt op het portretteren van vrouwen, dieren en bloemen. Naast schilderen en tekenen onderscheidt Codriez zich ook als fotograaf, waarbij hij zijn creatieve visie vastlegt door de lens van zijn camera.

Codriez heeft zijn artistieke talent over de hele wereld tentoongesteld, met meerdere exposities in zowel binnen- als buitenland. In 2012 werd hij uitgenodigd om een van de veertig olifanten van de internationale Elephant Parade in Hasselt te beschilderen, en in 2013 werd hij als enige niet-Amerikaan gevraagd om verschillende doeken te exposeren op de ArtWalk ter gelegenheid van de opening van het nationale park Paterson Falls in de stad Paterson.

Naast zijn werk als beeldend kunstenaar is Codriez ook een begenadigd muzikant, met vaardigheden op de piano, orgel, gitaar en als zanger. Hij heeft gespeeld in verschillende bands, waaronder Hayek en Blue Velvet, en vormde een duo genaamd Coma met Martine Peeters. Daarnaast treedt hij regelmatig op als solist op de piano, waarbij hij zijn liefde voor muziek en creativiteit combineert.

In 2008 kruisten de paden van Eva van de Burgt en Codriez elkaar, toen Van de Burgt een keer meeging met haar vader naar een bijeenkomst bij Codriez thuis in Hamont. Er ontstond een klik van herkenning op persoonlijk en kunstzinnig gebied tussen hen beiden, die tot op de dag van vandaag voortduurt en een inspiratiebron vormt voor hun artistieke ontwikkeling.

Codriez - Blinddoek