SCHILDERKUNST | BEELDENDE KUNST | GALERIEHOUDERLamBert Oude Wesselink

Muurschildering van Eva van de Burgt in Dubai 2022

LamBert Oude Wesselink: Een Vrolijke, Kleurrijke Kunstenaar. Kijk voor meer informatie over Galerie LamBert op www.galerielambert.nl.

Stel je een wereld voor waar kleuren dansen op doeken en lachende gezichten je begroeten vanaf elke muur. Dat is het speelveld van Lambert Oude Wesselink, geboren op 4 maart 1969 in het schilderachtige Delden, Nederland.

Van jongs af aan voelde hij een connectie met kunst, en nu laat hij die liefde stralen in zijn galerie in het gezellige Ootmarsum, genaamd Galerie LamBert.

In zijn atelier tovert LamBert vrolijke, kleurrijke gezichten in klei en op doeken die roepen om je aandacht. Het is als een explosie van vreugde op een wit canvas. Met een paletmes in de ene hand en acrylverf in de andere, creëert hij zijn meesterwerken op grote, langwerpige doeken, met een hoogglans afwerking die de levendigheid van zijn werk versterkt. Soms volgt hij de lijnen van het impressionisme, andere keren laat hij gewoon zijn fantasie de vrije loop.

Wat drijft LamBert? Hij gelooft dat de wereld een betere plek zou zijn met een beetje meer gelach. Een echte optimist, hij ziet altijd het glas halfvol en dat zie je terug in zijn stralende werken. Hij wil mensen laten glimlachen, hun dag een beetje vrolijker maken.

Net als zijn collega-kunstenaar Eva van de Burgt, schildert LamBert alleen als hij zich in goed voelt. Voor beiden is het cruciaal dat het gevoel dat ze willen overbrengen, authentiek is en rechtstreeks uit hun kern komt. De kunstenaars ontmoetten elkaar in 2019. Sindsdien hebben ze contact gehouden en heeft Eva in dat jaar met succes haar werk geëxposeerd in LamBert’s galerie.

Geïnspireerd door de CoBrA-beweging, weet LamBert zijn kunst een extra dosis pit te geven, waardoor het niet alleen in Nederland, maar ook internationaal erkenning krijgt.

Dus, als je ooit behoefte hebt aan een beetje kleur en vreugde in je leven, breng dan een bezoekje aan Galerie LamBert en laat LamBert Oude Wesselink je betoveren met zijn stralende kunstwerken.

Galerie LamBert