Eva’s Kunstzinnige Reis

Eva, geboren en getogen in het pittoreske Geldrop in Brabant, ontdekte al op jonge leeftijd haar passie voor tekenen. Na haar verhuizing naar Twente op twaalfjarige leeftijd, werd haar focus voornamelijk gericht op haar liefde voor de paardensport, waardoor haar artistieke aspiraties op de achtergrond raakten.

Hoewel ze aanvankelijk droomde van een carrière aan de kunstacademie of in de paardensport, verliepen haar plannen anders. Eva koos ervoor om een opleiding Kunst en Techniek te volgen in Enschede, waar ze kennismaakte met elektronische kunstvormen.

Na het behalen van haar diploma volgde Eva haar interesse in de paardensport door een diploma te behalen in Equine Management. Echter, de banen in deze sector boden niet de kansen die ze zocht, wat haar leidde naar een loopbaan in de marketing.

Het keerpunt kwam toen een dierbare haar aanmoedigde om haar oude hobby weer op te pakken. Zo keerde Eva terug naar haar passie voor kunst, ditmaal met schilderen in plaats van tekenen. Zonder formele opleiding in de schilderkunst, vertrouwde ze op haar intuïtie en begon ze haar emoties op het doek te uiten.

Haar vroege werken werden met bewondering ontvangen, wat Eva aanmoedigde om door te zetten. Ze verkocht haar eerste werken en kreeg de kans om haar werk te exposeren bij Galerie Lambert in Ootmarsum. Vanaf dat moment begon haar kunst langzaam maar zeker erkenning te krijgen, met deelname aan diverse exposities en verspreiding van haar werk in binnen- en buitenland.

Eva’s artistieke proces is een intuïtieve reis, waarbij ze haar diepste emoties uitdrukt op het canvas. Geïnspireerd door de natuur en haar liefde voor bloemen en planten, creëert ze levendige schilderijen die sterke emoties oproepen.

Hoewel Eva nog steeds haar weg zoekt in de kunstwereld, blijft ze haar passie volgen en haar artistieke horizon verkennen. Ze is vastberaden om haar kunst naar nieuwe hoogten te brengen en de wereld te blijven raken met haar gave en creatieve visie.

Highlights

2019

In haar vroege carrière als kunstenares nam Eva van de Burgt in 2019 deel aan de Topiveiling van het Nederlandse softwarebedrijf Topicus. De opbrengst van de veiling ging naar het KWF. Een van haar eerste schilderijen werd daar met succes geveild. Uiteindelijk werd er een bedrag van 4000 euro overgemaakt naar het KWF.

2020

In 2020 kwam Eva van de Burgt in contact met de kunstenaar Lambert Oude Wesselink. Niet veel later hield ze haar eerste expositie in zijn galerie in Ootmarsum.

2021

Eva begon steeds meer haar plek te vinden in de kunstenaarsscène van Twente. Tijdens haar expositie bij De Twentse Lijstenmakerij als onderdeel van de Open Atelierroute Almelo 2021, kreeg ze de kans om samen met Theo Hendriksen en Jos Engbersen te exposeren, alwaar ze werd geïnterviewd door de lokale media.

2022

In 2022 belandde Eva’s werk ook in Dubai. En niet alleen haar schilderijen; ze werd ook gevraagd om ter plekke een muurschildering te maken.

2023

Eva had altijd al de wens om te exposeren op de Landgoed Twente Fair, maar ze had niet verwacht dat het zo snel zou gebeuren. Toen ze collega-kunstenaar Tom de Jong ontmoette, die dezelfde wens had, werd de droom snel werkelijkheid.

Samen sterker in kunst

In de wereld van kunst is samenwerken een sterke drijvende kracht. Ik voel me dankbaar en verheugd om deze artistieke reis te delen met een aantal fantastische collega-kunstenaars, kunstdocenten en leveranciers van expositieruimtes en materialen. Samen verkennen we nieuwe creatieve mogelijkheden en stimuleren we elkaar om te groeien. Neem gerust een kijkje in de lijst – wie weet vind je hier ook een waardevol contact voor jouw eigen artistieke wensen en pad.

GALERIES & EXPOSITIERUIMTE

KUNST PUNT ALMELO / Almelo
TMZ MEULENBELT / Almelo
GENERATIETUINEN WIERDEN / Wierden
KUNSTMARKT TUINDORP / Hengelo
GALERIE LAMBERT / Ootmarsum
GALERIE K.U.T. / Hengevelde
LANDGOED TWENTE FAIR / De Lutte
KUNSTWERKPLAATS DE MOLLERWERF / Hengelo
GALERIE DVA / Enschede
GALERIE ART BRUT KIK / Ootmarsum

LEVERANCIERS

TWENTSE LIJSTENMAKERIJ / André Heijink
TOTAL ARTIST EMMEN / Bas Blom
BOEKWINKEL BIJ DE AA / Israa Abdullatif

KUNSTZINNIGE EDUCATIE

KREVO / Rob Koenders