SCULPTUREN, EIGENAAR GALERIE K.U.T.Tom de Jong

Tom de Jong a.k.a. Tuulk Tom

Meer informatie over Tom de Jong en zijn sculpturen vind je op www.tuulk-tom.nl

Tom de Jong, ook wel bekend onder zijn kunstenaarsnaam Tuulktom, is een gedreven metaalkunstenaar en kunstliefhebber afkomstig uit Twente. Met een passie voor kunst nodigt hij iedereen uit om de wereld van artistieke expressie te ontdekken in zijn veelzijdige galerij Kunst Uit Twente, gevestigd in Hengevelde.

Hier, onder de naam Galerie K.U.T., presenteert Tom regelmatig een rijke verzameling kunstwerken, variërend van zijn eigen creaties tot de werken van getalenteerde kunstenaars uit de regio.

Tom heeft een voorliefde voor metaalkunst. Zijn sculpturen, met name die van vrouwen- en mannentorsos, zijn opvallende blikvangers die getuigen van zijn vakmanschap en een goede blik op schoonheid. Door het combineren van materialen en technieken creëert hij unieke kunstwerken die de toeschouwer uitdagen en inspireren.

Naast zijn kunstenaarschap heeft Tom nog een andere passie die hij koestert: motorrijden. Deze liefde voor motoren weerspiegelt zich soms subtiel in zijn kunstwerken en vormt een intrigerende bron van inspiratie voor zijn creatieve proces.

Tom deelt niet alleen zijn passie voor kunst en motoren, maar ook zijn toewijding aan het begeleiden van jongeren met diverse problematiek. Hij werkt samen met deze jongeren, waarbij hij hen niet alleen vaardigheden bijbrengt, maar ook waardevolle levenslessen en persoonlijke ontwikkeling stimuleert. Zijn inzet voor deze jongeren draagt bij aan het creëren van kansen en perspectieven voor een betere toekomst.

Recentelijk heeft Tom de kans gehad om zijn kunstwerken te presenteren op de Landgoed Twente Fair 2023, waar hij samen met kunstenares Eva van de Burgt heeft gestaan. Deze ervaring heeft zijn kunst en reputatie verder versterkt, wat heeft bijgedragen aan het succes van zijn galerij.

Door zijn veelzijdige talent, zijn liefde voor kunst en motoren, en zijn toewijding aan het helpen van anderen, blijft Tom de Jong een inspirerende figuur in de kunstwereld van Twente en ver daarbuiten.

Shoppen op de Landgoed Twente Fair 2023