SCHILDERKUNSTJoke van Dijk – Schut

Joke van Dijk - Schut

Meer informatie over Joke van Dijk – Schut vind je op joke-van-dijk-schut.exto.nl.

Met een passie voor het vastleggen van de essentie van landschappen en het portretteren van de menselijke ziel, heeft Joke van Dijk – Schut zich gevestigd als een opmerkelijke kunstenaar, bekroond met de Herman Krikhaarprijs in 2021.

Als schilderes van landschappen en portretten, en een begaafd ontwerpster van grafisch werk, heeft Joke van Dijk – Schut een indrukwekkend portfolio opgebouwd dat de diepte van emotie en de pracht van de natuurlijke wereld weerspiegelt.

In haar schilderijen streeft Joke van Dijk – Schut ernaar om de sfeer en het karakter van landschappen vast te leggen zoals ze die tijdens haar wandelingen heeft ervaren. Elk penseelstreek en elk kleurenpalet roept de rust en de majesteit van de natuur op, met ziel, licht en contrast als sleutelwoorden die haar werk kenmerken. Haar portretten gaan verder dan alleen het vastleggen van uiterlijke kenmerken; ze zoekt naar de mens achter de façade, de emoties en innerlijke wereld die vaak verborgen blijven voor het oppervlak.

Naast haar schilderkunst excelleert Joke van Dijk – Schut ook in andere artistieke disciplines, waaronder tekeningen, stillevens en grafisch werk. Haar veelzijdigheid als kunstenaar komt tot uiting in haar deelname aan verschillende exposities en evenementen, waaronder eerdere tentoonstellingen in het Open Atelier in de Kunstloods en de pop-up expo in Almelo waar ze collega kunstenares Eva van de Burgt leerde kennen. Bovendien wordt haar werk gewaardeerd en tentoongesteld in galerieën zoals Kunst Punt Almelo, waar haar talent en artistieke visie worden erkend en gevierd.

Met een grote drang om de wereld om haar heen te verkennen en vast te leggen, blijft Joke van Dijk – Schut evolueren als een kunstenares. Haar kunstwerken spreken tot de verbeelding, en ze blijft haar publiek betoveren met haar unieke kijk op de Nederlandse natuur en de menselijke ervaring.

Joke van Dijk - Bollenvelden Aan De Grote Slootk