Open Atelier Route Almelo 2021
Op 18 en 19 september 2021 wordt er voor de 29e keer Open Atelierroute Almelo georganiseerd. Op deze dagen ben je welkom om een kijkje te nemen in de ateliers van diverse Almelose kunstenaars.

3 KUNSTENAARS ONDER EEN DAK

Samen met de Twentse Lijstenmakerij hebben 3 kunstenaars de handen ineen geslagen en samen een expositie opgezet. Kom kijken en wie weet vind je er mooi werk voor bij jou thuis aan de muur. Ontdek werken van:

  • Theo Hendriksen – contemporary fantasy art
  • Jos Engbersen – contemporary realism – Jos Engbersen Art
  • Eva van de Burgt – contemporary intuitive art – Eva van de Burgt | Art

WAT KUN JE ZIEN

Theo Hendriksen schildert kleurrijke fabelachtige figuren met hilarische, clowneske en menselijke trekken. Zijn werk wordt geïnspireerd door de Cobra stijl. Het gaat Theo om de vrijheid van expressie, ook in het waarnemen. De kijker mag zelf bepalen wat hij of zij erin ziet.

De schoonheid van mens en natuur heeft Jos Engbersen altijd gefascineerd. Zijn passie is om dit vast te leggen met acryl verf. Hierin speelt hij met het licht, de textuur en de kleuren om die schoonheid te benadrukken. Als kunstenaar, geboren en getogen in Almelo heeft Jos in de afgelopen 50 jaren vele schilderijen gecreëerd die je meenemen op creatieve reizen naar bekende en onbekende bestemmingen, in de natuur of in de emoties van de mens.

Eva van de Burgt exposeert intuïtieve impressionistische schilderwerken waarbij ze haar inspiratie uit de natuur haalt. Wat ze in de natuur ziet en voorneemt om te schilderen is niet altijd dat wat er letterlijk op het doek verschijnt. Dat is zelfs voor haar een verrassing. Met haar kunst richt ze zich op het delen van verwondering, inspiratie en nieuwe richting.

LOCATIE

Je vindt ons in de tent op het terrein van de Twentse Lijstenmakerij. Kom onder het genot van kopje koffie of thee genieten van bijzondere kunst waarover je je zult verbazen. De kunstenaars vertellen je graag meer over hun werken.

Loop ook even binnen bij de Twentse Lijstenmakerij voor werken van Jan te Wierik, Brigitt Reuver, Herman Brood, Anton Heyboer, Corneille, Jan Cremer, Peter Klashorst , Eric Jan Kremer, Fabian en vele anderen.

Twentse Lijstenmakerij
Twentepoort Oost 42-13
7609 RG Almelo

 

September 18 @ 10:00 — September 19 @ 17:00
10:00 — 17:00 (31h)

Twenste Lijstenmakerij

Eva van de Burgt, Jos Engbersen, Theo Hendriksen

Did you like this? Share it!